Activiteiten rond Wereldvluchtelingendag

20 juni is het weer zover: Wereldvluchtelingendag. Wereldwijd wordt stilgestaan bij het lot van vluchtelingen. Zo ook in Nederland.

Utrechtse Vluchteling Vrouwendag
In Buurthuis Hart van Noord in Utrecht vindt de tweede Utrechtse Vluchteling Vrouwendag plaats. Van 14.30 tot 19.00 uur is het buurthuis geopend. Er is theater, muziek en hapjes. Het thema is dit jaar ‘De weg naar succes’. De middag wordt georganiseerd door Quality Centre Vluchtelingvrouwen.

Festival Mundial in Tilburg
Het Leijpark in Tilburg staat het hele weekend in het kader van Festival Mundial. Met optredens van onder andere Staff Benda Bilili (Congo), Dicko Fils (Burkina Faso) en Ikobe (Rwanda) belooft het wederom een mooi feest te worden.

Verwendag op asielzoekerscentrum in Nijmegen
Vluchtelingen en Nieuwkomers Zuid-Gelderland (V&NZG) organiseert op 20 juni in het Nijmeegse asielzoekerscentrum een verwendag voor de bewoners. De stagiaires van de stichting hebben de dag op poten gezet. Verder is er samenwerking gezocht met Stichting De Vrolijkheid en de Somalische Vereniging in Nijmegen. De gemeente is aanwezig en het COA heeft de ruimte beschikbaar gesteld.

Debat over de rol van vluchtelingen
Op maandag 21 juni is er in Utrecht een debat over de rol van vluchtelingen. Welke mogelijkheden hebben vluchtelingen om zich te laten zien? Wat kan een vluchteling anno 2010 bijdragen? Tijd: 20.00 - 21.30 uur Locatie: Tumult, Domplein 4/5, Utrecht. Voor aanmelden en meer informatie: www.tumultdebat.nl

Manifestatie in Eindhoven
Vluchtelingenorganisaties uit Eindhoven organiseren op zaterdag 19 juni een manifestatie op het Catherinaplein in Eindhoven. Van 14.00 tot 17.00 uur zijn er hapjes en muzikale optredens. Speciaal voor kinderen is er poppenkast. Ook worden ballonnen opgelaten en kaarten geschreven voor vluchtelingen in detentie. Het hele weekend door wordt in moskeeën, kerken en bij politici in Eindhoven aandacht gevraagd voor uitgeprocedeerde vluchtelingen in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.dagvandevluchteling.nl

Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)