Nederlands immigratiebeleid is volstrekt mislukt

Vergrijzing en een afnemende bevolkingsgroei die uiteindelijk omslaat in een bevolkingsdaling zijn verschijnselen waarmee ontwikkelde landen te maken krijgen.

Wat de Nederlandse positie evenwel bijzonder maakt, is de hoge bevolkingsdichtheid. Deze is het gevolg van de zeer hoge geboortecijfers in vooral de eerste 75 jaar van de vorige eeuw en van forse immigratie in de laatste 25 jaar van de vorige eeuw. Sinds 1975 zijn meer dan 3 miljoen immigranten naar Nederland gekomen, De tragiek van Nederland is dat de aangetrokken immigranten gemiddeld genomen geen hoogwaardige arbeid leverden en dat hun arbeidsparticipatiegraad en die van hun nakomelingen relatief zeer laag is.
De immigratie in Nederland was geënt op de economie van het industriële tijdperk terwijl nu voor het kennis- en innovatietijdperk juist hoog opgeleide mensen nodig zijn.

Tegen het eind van de vorige conjunctuur-hausse (1999) maakten immigranten in Nederland, net als in VS, ongeveer 10 procent van de bevolking uit. Maar terwijl de Amerikaanse immigranten 11,7 % van de beroepsbevolking vormden, was dit in Nederland maar 3,4 procent.
Geen enkele statistiek maakt zo duidelijk hoezeer het Nederlandse immigratiebeleid van de voorbije en huidige decennia is mislukt. De immigranten die naar Nederland kwamen, droegen niet of nauwelijks aan de welvaart en ontwikkeling bij. Anders gezegd; de immigratie in de periode 1960 -2000 is geen versterking van de arbeidsmarkt geworden, maar zowel kwalitatief als kwantitatief op een grote mislukking uitgelopen.

Nederland moet zich de vraag stellen wat de oorzaken zijn dat op macro economische niveau die ‘goedkope’ ongeschoolde arbeid in het geheel niet goedkoop bleek te zijn. In de periode 1972-1997 is door de overheid bijvoorbeeld 4,4, miljard gulden naar Marokko overgemaakt, inzake onder meer kinderbijslag en WAO-uitkeringen.

Riens Meijer is econoom en gespecialiseerd in fundamentele veranderingen voor overheid en ondernemersland


Bron: http://www.pluspost.nl/nederlands-immigratiebeleid-is-volstrekt-mislukt/29923

Reacties

Dat is wel wat iedereen al lang weet waarom groot aantal mensen van buiten af ook asielzoekers zich niet kunnen ontwikkelen tot succesvolle individu's omdat: 1) zittend in stomme procedure's mogen geen werk verrichten - daar door komen de diefstallen gepaard met drugs gebruik en ets.,ets., en uiteindelijk: 2)hebben ze verblijf vergunning - dan zijn ze al geestelijk en lichamelijk kapot. Waarom ik dat weet omdat ik heel veel van dit gevallen ken. Gelukkig zijn ook die echt doorzetten - en veel geluk wens ik ze!

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)