Wist u dat u op basis van het Europese recht niet alleen uw man of vrouw maar ook uw schoonouders naar Europa kunt halen?


Het is alleen de vraag of u graag met uw schoonmoeder in één huis wilt wonen.

Stel echter dat uw vrouw in Marokko samenwoont met een kind uit een eerder huwelijk en haar moeder en u wilt met haar een gezin vormen maar zij wil haar familie meenemen.

Volgens het Nederlandse vreemdelingenrecht is het zeer moeilijk om uw schoonmoeder naar Nederland te laten komen. Soms kan het op basis van de "Turkse omaatjes regeling" maar dan moet ze minstens 65 zijn en (bijna) al haar kinderen in Nederland wonen of op basis van verruimde gezinshereniging maar dat moet u aantonen dat achterlating van uw schoonmoeder tot zeer schrijnende gevolgen voor haar zou leiden en dat is heel moeilijk.

Als u echter een baan zoekt in een ander Europees land (bijvoorbeeld België) en u gaat daar wonen dan kunt u uw vrouw, haar kind en haar moeder op basis van het Europees recht een aanvraag vopr verblijf laten doen. Want volgens het Europese recht hebben wij Europeanen het recht van vrij verkeer en mogen wij gaan wonen en werken in de andere EU-landen en mag dat niet belemmerd worden doordat we dan onze vrouw of schoonmoeder niet mogen meenemen. Het gaat om familierelaties met je partner en een generatie daaronder of daarboven. Dus je eigen ouders, je schoonouders, je huwelijkspartner en kinderen vanjou of je partner.

Speelt iets dergelijks bij u? Een deskundig advies van een gespecialiseerde jurist of advocaat is nooit weg want je hoort veel onzin op internet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Voor een Haagse ambtenaar is het ongeloofwaardig dat een toerist naar Roermond wil reizen vanuit Amsterdam. Visumbezwaar ongegrond.