Jeugdtrainer Be Quick '28 moet het land uit

Zwolle - Vrienden en leden van de voetbalclub Be Quick '28 uit Zwolle proberen alles op alles te zetten om hun vriend en jeugdtrainer Patrick Kouma in Zwolle te houden. Ook Jan de Gunst, bestuurslid van Be Quick '28, probeert de man die afkomstig is uit Togo te helpen. Bij de Zwolse voetbalclub gaat een geprinte petitie rond, maar ook via een website is inmiddels een grote actie gestart. Na 7 jaar en 9 maand vechten voor een verblijfsvergunning, kreeg Patrick Kouma laatst de felicitaties dat hij de rechtszaak voor verblijf in Nederland had gewonnen! Wat een opluchting en een geluksgevoel hadden de vrienden van Kouma toen allemaal. Maar het onwerkelijke gebeurde, het IND ging nog een keer in hoger beroep, en Patrick verloor. "Nederland wil dat Patrick terug gaat naar Togo!".


Onwerkelijk en vooral onmenselijk vinden de vrienden dat. "Patrick heeft in die 7 jaar en 9 maand een eigen identiteit ontwikkeld in Nederland. Patrick is vanaf zijn 15e jaar alleen in Nederland, dat betekent dat hij zijn hele puberteit in Nederland heeft gewoond en geleefd. Dat zijn de belangrijkste jaren om een eigen 'ik' te ontwikkelen." De vrienden vol ongeloof: "In deze jaren heeft Patrick de Nederlandse taal geleerd, opleidingen gevolgd (en diploma’s voor gehaald). Hij heeft heel veel vrienden gemaakt, hij heeft veel gesport in Nederland. Hij heeft familie gekregen, en is een echt lid van een gezin geworden. (wat hij niet meer had). Hij heeft veel vrijwilligerswerk gedaan. Vooral met kinderen, wat hij prachtig vindt om te doen. Dit allemaal om maar zo goed mogelijk te functioneren in de Nederlandse maatschappij. Iets wat hem goed is gelukt! Het is een lieve jongen, die alles voor je over heeft. En heel graag in Nederland wil blijven, waar hij is opgegroeid." Via een handtekeningenactie op een speciale actiewebsite door de vrienden van Kouma en bij Be Quick '28 proberen ze hun vriend bij te staan. Inmiddels zijn daar honderden digitale handtekeningen gezet.

"Ongelooflijk dat er überhaupt getwijfeld wordt om Patrick een verblijfsvergunning te geven. En al helemaal onwerkelijk dat er nu definitief besloten is om hem er dus geen een te geven. En hem terug te sturen naar Togo, waar hij niemand meer heeft….! Van kinds af aan is hij hier… dit kan toch niet zomaar gebeuren??", zeggen de vrienden. Die voelen zich nu machteloos: "we kunnen niet meer zonder deze jongen!!".

Bron: http://www.weblogzwolle.nl/content/view/14239/1/




Hier kan de petitie worden getekend.


http://www.patrickmoetblijven.nl/

Ik had graag ook eens de uitspraak gezien. Is dat wellicht deze? Want dan had de advocaat misschien beter werk moeten doen.


LJN: BK2258, Raad van State , 200901461/1/V1




Datum uitspraak: 29-10-2009

Datum publicatie: 06-11-2009

Rechtsgebied: Vreemdelingen

Soort procedure: Hoger beroep

Inhoudsindicatie: Mvv-vereiste / beroep op artikel 8 EVRM ten onrechte niet buiten beschouwing gelaten

De vreemdeling heeft in de aanvullende gronden van bezwaar alleen aangevoerd dat hij naar school gaat en goed zijn best doet. Dit heeft de staatssecretaris niet op enige wijze in verband hoeven brengen met belangen die artikel 8 van het EVRM beoogt te beschermen. Ook eerder in de procedure heeft de vreemdeling niets aangevoerd dat daarmee verband houdt. De rechtbank heeft niet onderkend dat de staatssecretaris daarom in dit geval niet gehouden was om in het besluit van 13 maart 2008 te beoordelen of ten aanzien van de vreemdeling sprake is van schending van privéleven als bedoeld in artikel 8 van het EVRM. Reeds hieruit volgt dat de rechtbank in het eerst ter zitting gedane beroep van de vreemdeling op bescherming van privéleven ten onrechte grond heeft gevonden om het besluit van 13 maart 2008 te vernietigen.

De grief slaagt.







Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam