Moet Leiden uitgeprocedeerde asielzoekers blijven opvangen en de Stichting STUV daarvoor geld geven uit het gemeentebudget?

Leiden blijft asielzoekers opvangen - Westonline

Shared via AddThis


Zie Westonline:

"Leiden blijft asielzoekers opvangen
gisteren 20:41

LEIDEN - De gemeente Leiden gaat de komende jaren door met het opvangen van uitgeprocedeerde asielzoekers en vluchtelingen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat dinsdag besloten.

Voor de opvang werkt Leiden samen met de STUV, dat staat voor Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen en andere Vreemdelingen. Die samenwerking wordt voortgezet. De stichting STUV biedt materiële, sociale en juridische hulp.

Volgens het college is er in Leiden nog steeds behoefte aan maatschappelijke opvang van vluchtelingen, aangezien het Rijk niet met een oplossing voor het probleem komt. De mensen die in aanmerking komen voor hulp, moeten wel een aantoonbare affiniteit met de stad Leiden hebben".

Ikzelf vind dat Leiden een fout signaal geeft door zich hier te begeven op een gebied wat onder de Rijksbegroting en Rijksverantwoording valt en aldus middelen ( uit onder meer OZB belasting) die voor andere doeleinden zijn bedoeld oneigenlijk gebruikt. De gemeente geeft nu het signaal af dat als je je niet aan de wet houdt (er is een wettelijke vertrekplicht als je verblijfsvergunning is afgewezen), zij dat ondersteunt. Als iemand wat voor uitgeprocedeerde asielzoekers wil betekenen kan diegene als individu organisaties als Cordaid steunen die terugkerende asielzoekers een opvangprogramma biedt bij terugkeer in het eigen land en helpt bij het zoeken naar een baan en een huis. Mocht iemand vinden dat de asielprocedure in Nederland te weinig hulp biedt voor de asielzoekers, lobby dan bij het Rijk voor betere rechtsbijstand TIJDENS hun procedure. De gemeente begeeft zich nu op een vlak waar het niet hoort vind ik.

Bovendien krijg je door dit soort dingen dat een erkende vluchteling te maken krijgt met negatieve gevoelens van mede-inwoners van de stad. In dat kader is het ook wat ongelukkig dat Leiden als enige gemeente in de omgeving vluchtelingen die in Leiden komen wonen 1000 euro zou geven om een nieuwe computer mee te kopen en niet alle inwoners. Je drijft zo veel mensen richting de PVV.

Overigens mij niet. En voordat er misverstanden ontstaan mijn arbeidscontract zegt advocaat (vreemdelingenrecht) en ik heb in mijn leven jarenlang vrijwilligerswerk gedaan voor asielzoekers. Ik heb dus geen hekel aan buitenlanders of zo, ik vind dit gewoon niet iets waar de gemeente Leiden een rol in moet spelen. Een inloopspreekuur ondersteunen ok maar geen opvang!

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd