Kamer krijgt meer info over gevangenis Alphen waar vreemdelingen in bewaring zitten

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Tweede Kamer krijgt meer informatie over de bouwkundige problemen bij het detentiecentrum in Alphen aan den Rijn. Dat heeft staatssecretaris Albayrak van Justitie beloofd.

Verschillende Kamerleden zijn niet tevreden met de informatie die Albayrak en minister Van der Laan (VROM) vorige week gaven. Albayrak deed haar belofte donderdagmiddag in een debat over de toekomst van het gevangeniswezen. In het detentiecentrum zitten illegale vreemdelingen. Er zijn veel lekkages en het gebouw voldoet niet aan de eisen voor brandveiligheid.

De problemen met het gebouw kwamen in juni en juli aan het licht na onderzoek van Omroep West. Verschillende partijen hebben daarna vragen gesteld in de Tweede Kamer. Die zijn vrijdag 4 september beantwoord, maar niet tot tevredenheid van de hele Kamer.

Vragen

Kamerlid Rita Verdonk heeft woensdag nieuwe schriftelijke vragen gesteld. Kamerlid Liesbeth Spies (CDA) uit Alphen aan den Rijn vindt het vreemd dat de oorzaken van de grote bouwkundige problemen nog niet boven water zijn. Ook Kamerlid Helma NeppƩrus (VVD) uit Voorschoten wil meer weten.

Ze mist bij de minister de bezorgdheid over hoe het is met de veiligheid van de gevangenen. Ze wil verder weten of er bij de bouw van andere gevangenissen ook problemen zijn, of zijn geweest. Uiterlijk komende maandag 14 september moet de gevangenis voldoen aan alle veiligheidseisen. Dat heeft de gemeente Alphen aan den Rijn afgesproken met de landelijke overheid.

Bron: http://www.westonline.nl/nieuwsitem/34348



Reacties

Populaire posts van deze blog

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd