EU-Hof verbiedt duurdere verblijfsvergunning

LUXEMBURG - Nederland mag Turken niet langer fors meer laten betalen voor een verblijfsvergunning dan burgers uit EU-landen. Het Europees Hof van Justitie heeft Nederland daarover donderdag op de vingers getikt.

De zaak was aangepannen door een Turk die in 2003 zijn verlopen verblijfsvergunning wilde verlengen. Nederland wees zijn aanvraag af, omdat hij de dure leges voor de aanvraag nog niet had betaald. De Turk stapte naar de Raad van State, die de zaak voorlegde aan het Europees Hof van Justitie.

Het Hof bepaalde donderdag dat Nederland niet onevenredig hogere tarieven mag vragen van Turkse staatsburgers dan voor EU-burgers. In 2003 vroeg Nederland 169 euro aan Turken en slechts 30 euro aan EU-burgers. Tegenwoordig betalen Turken daarvoor 188 euro en EU-burgers 41 euro.

De Raad van State zal met het Europese oordeel in de hand opnieuw kijken naar de kwestie. Ook het ministerie van Justitie bestudeert de uitspraak. (ANP)

Bron: http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/262111/2009/09/17/EU-Hof-verbiedt-duurdere-verblijfsvergunning.dhtml

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)